maandag 28 mei 2012

creaties van creathea: Feestje!! en dus een give-away

creaties van creathea: Feestje!! en dus een give-away: En toen was het al zover. Ik heb 200 volgers!! Wat ben ik blij met jullie allemaal! Om dit gaan we, zoals beloofd, vieren met een g...

zaterdag 26 mei 2012

Een heleboel oude haakboeken gekregen

Vandaag heb ik een heleboel oude haakboeken gekregen, ze hebben waarschijnlijk al jaren in de tas gezetten waar ik ze in kreeg want ze roken een beetje muffig, maar een kniesoor die daarop let, ik heb ze wel meteen uit de tas gehaald en ga ze zo uit zoeken en inscannen dan komen ze hier op het blog te staan met de rest die ik al in gescand heb. Voor de rest ben ik nog met een kussen bezig, als deze klaar is kan ik samen met het ronde kussen de hoezen gaan maken en dan zal ik die ook hier op het blog zetten.Eigenlijk heb ik verschillende projecten lopen er zijn er een aantal die zijn met een paar uurtjes klaar dus die zijn meestal de zelfde dag nog klaar, er zijn er een paar waar ik een dag of en paar dagen over doe of een week ef een paar weken en dan heb ik nog grote projecten en daar zal ik maanden over doen ook al omdat ik het project weleens tussendoor even weg leg om wat anders te doen wat ik op dat moment leuker vind. En zo blijf je bezig en dat is maar goed ook want ik ben geen ster in niets doen, dan wordt ik alleen maar vervelend.

woensdag 23 mei 2012

Kleedje / Doily nr 3


Het volgende kleedje is weer klaar, dit is weer een heel ander kleedje vind ik zelf, hier heb ik hem nog niet geblockt, maar hij ziet er naar mijn idee mooi uit.

Ik heb hem gisteren klaar gekregen en meteen geblockt en vanmiddag kon ik de spelden eruit halen, ik heb er geen stijfsel in zitten dat vind ik niet nodig. Het 2de kleedje heb ik ook geblockt (dat had ik met de foto's niet gedaan, ik plaats hier onder een foto waar ze allebei geblockt op staan.


Gisteravond ben ik alweer een nieuw kleed / doily begonnen 'The Rose Doily'Vanmorgen er lekker mee door gegaan buiten in het zonnetje, ik moet zeggen dat het best warm was achter het huis en ben al gauw onder de parasol gaan zitten, dat was iets beter om uit te houden.
Onder tussen kan ik lekker om me heen kijken, de tomaten planten doen het goed, maar die zijn een paar weken geleden pas neergezet. Afgelopen winter hebben we toch best wel veel vorstschade opgelopen, de Camelia heeft het begeven en met een van de Hortensia's gaat het ook niet zo best maar voor de rest mogen wij niet mopperen.

zaterdag 19 mei 2012

Kleedje / Doily nr 2

Nadat ik alle normale zaken van vandaag had afgehandeld had ik vanaf ongeveer een uur of 1.00 tijd om te gaan haken ik heb dus weer een kleedje (doily) uitgezocht en ben begonnen met haken. Dat schoot eigenlijk best wel op. Ik had op een gegeven moment zo'n 8 toeren klaar en was dus iets over de helft en hij was nu ongeveer 8 cm groot, het kleedje is totaal 15 toeren groot dat betekent dat ik geen 25 cm ga halen, nu had ik wel ander garen en daar de bijpassende haaknaald.

Uit eindelijk is hij 16 cm geworden.
Ik heb gebruikt Coton Crochet 10 en haaknaald 1.75 mm

Ondanks dat hij uiteindelijk veel kleiner uit viel als de bedoeling vind ik hem toch wel mooi en daarbij komt dat het me ook steeds makkelijker af gaat en daar is mij het uiteindelijk om te doen.
Het patroon is als je die aanklikt in de vergrote staat heel behoorlijk te lezen. Het patroon is ongeveer op A4 formaat in gescand, ik denk dat het zo goed is te gebruiken voor degene die dit kleedje willen maken.

Dit kleedje komt uit: Eenvoudig Fijn Haakwerk 
Uitgegeven in:1984
ISBN 90 210 2091 2

vrijdag 18 mei 2012

Een Doily / Kleedje gehaakt

Ik ben vorige week voor het eerst begonnen met een Doily of zoals wij zeggen 'een gehaakt kleedje'. Ik geloof niet dat ik meteen de makkelijkste heb uit gekozen en hij zou zeker beter kunnen maar voor de eerste keer vind ik het helemaal niet gek.
Ik heb het kleedje met coton crochet 10, met 2 mm haaknaald gehaakt. De volgende keer ga zeker nog wat fijner haken ik heb gemerkt dat ik deze ook wel met 1.75 mm had kunnen haken met het zelfde garen, ik heb ook al garen liggen waar ik met haaknaald 1.00/1.25 moet haken daar heb ik een onderzetter van gehaakt die had 12 cm moeten worden maar uiteindelijk werd hij 8.5 cm dus die was aanzienlijk kleiner.
Wat ik ook erg leuk vind is dat je met dit soort kleedjes van alles kan doen, je moet er de tijd voor nemen en het misschien meerdere malen weer uithalen of opnieuw beginnen maar als je aan het eind van de rit er een mooie omslagdoek aan overhoud of een groot kleed omdat je hem met veel dikker garen hebt gehaakt dan ben je toch blij zo'n project ook al heeft tijd gekost en misschien wel bloed zweet en tranen, wie zal het zeggen.

Persoonlijk vind ik de kleedjes mooi en ben alweer opzoek naar het volgende kleedje.
Dit kleedje (het is gratis) heb ik overigens van Ravelry ik zal de link hier plaatsen zodat je hem kan vinden.
http://www.ravelry.com/projects/Aafkewol/29-45-doily
Kijk gewoon voor de gein eens wat mensen soms gedaan hebben met zo'n soort kleedje, je vind werkelijk hele leuken projecten er tussen.

dinsdag 8 mei 2012

Ik ben vandaag even iets minder vrolijk zoals ik volgens de naam van dit blog zou moeten zijn, normaal ben ik eigenlijk altijd wel vrolijk maar vanmorgen toen ik op mijn werk kwam (en ik vermoeden al dat er wat was want we kregen een sms'je dat we allemaal om 9.30 uur aanwezig moesten zijn voor een werkbespreking en we doen nooit werkbesprekingen op dinsdag daarvoor is het te druk). Maar goed ik werd apart genomen en toen werd mij verteld dat een collega van mij gisteren op de werkvloer is overleden aan een hartstilstand, 23 jaar.
Dat was best wel heftig, in december vorig jaar is mijn aorta gescheurd en ik heb het overleeft alleen ik was 46 jaar. Met mij gaat het verder goed ik werk een paar uurtjes op therapeutische basis en moet nog steeds voorzichtig zijn maar ik leef! Ik kan je vertellen dat dit een raar gevoel geeft, ik ben hier niet schuldig aan, ik was er niet eens, maar waarom hij wel en ik niet?
Ik hoorde vanmorgen van mijn baas dat gistermiddag zijn vader zijn jas kwam halen als of hij die nog nodig zou hebben, het besef dat zijn zoon niet meer leeft was blijkbaar nog niet echt tot hem doorgedrongen.
Er waren en zijn maatschappelijkwerkers aanwezig voor alle mensen die dat nodig hadden, als je wilde mocht je ook weer naar huis, maar dat wilde niemand, maar iedereen is er wel kapot van, normaal is het altijd een vrolijke bedoening op de werkvloer en in de kantoren maar is er echt een grafstemming (sorry voor het woord maar het geeft goed weer hoe het op het moment daar is).
Ik heb nu even geen zin om mooie plaatjes en vrolijke dingen op het blog te zetten, dit plaats ik voor Jochem op het blog zodat we af en toe als we het (weer) lezen even aan hem mogen denken.

vrijdag 4 mei 2012

Neverending Granny Square voor mijn Moeder

Ik zal vanavond hier nog een paar foto's plaatsen van de Granny Square die ik voor mijn moeder heb gemaakt voor Moederdag.


De gehaakte ronde kussen waar ik mee bezig was ligt nu te drogen op een handdoek waar ik ook foto's van ge maakt heb die zal ik hier ook meteen plaatsen.
Hier heb ik een toer hartjes in geplaats, dat vond ik wel grappig, morgen zal hij wel droog zijn en dan moet ik nog een ronde kussen maken want een kopen wordt niets heb ik al gemerkt, of ze zijn belachelijk duur of veel te klein de doorsnee is nu 41 cm maar hij moet er toch wel een beetje strak omheen dus de kussen moet wel wat groter, maar ik had gisteren leuke lapjes stof gekocht en een daarvan kan prima voor deze kussen gebruikt worden


donderdag 3 mei 2012

Bij Dorcas Aalsmeer 2 nieuwe Filethaakboekjes gevonden

Na het werk ben ik eerst bij mijn tante langs geweest en normaal heb ik altijd een haakwerkje mee maar het plaid voor mij moeder heb ik vanmorgen klaar gemaakt, die wordt op het moment gewassen (nu ik dit schrijf) en mijn Granny kussen bestaat uit 7 kleurtjes en moet ik dus 7 knotten meenemen en dat vond ik te veel en te lastig, maar ik ben niet gewend om stil te zitten dus de volgende keer neem ik toch maar wat mee, voel ik me in ieder geval wat prettiger. Maar daarna ben ik naar Dorcas gegaan en in Aalsmeer zitten ze net in een nieuw pand veel groter als hiervoor.


Maar goed ik heb daar zo'n 1 1/2 uur rond gelopen en dan heb ik het speelgoed en de kleding laten zitten daar kijk ik de volgende keer wel even, maar voor de rest heb ik hem systematisch afgezocht en ben uiteindelijk met wat lapjes stof voor voerringen voor tassen of iets dergelijks en 2 haakboekjes thuis gekomen.

woensdag 2 mei 2012

Heerlijk avondje haken

De hele avond onweert het in de verte, er zijn 3 druppels regen gevallen en de vogels zingen er lustig op los de temp. is 17 C en ik zit hier voor het open raam heerlijk een ronde granny kussen te haken.
Je kan echt merken dat het wat warmer wordt al hoewel de temp. donderdag alweer gaat zakken las ik net in de weersverwachtingen. Maar dat mag de pret niet drukken voor nu is het een heerlijke avond.
Ik denk dat ik morgen de Never ending granny square voor mijn moeder klaar krijg, ik ben nu met de rand bezig dus die is ruim voor moederdag klaar, als hij klaar is zal ik daar ook een paar foto's van maken dan kan hij hier ook op het blog.
Ik hou het vanavond kort want dan kan ik nog even verder met de kussen, want de ene kant is wel bijna klaar maar de andere kant moet ook nog, ik weet alleen nog steeds niet of ik hem ga haken of dat ik een leuk lapje stof ga gebruiken, het zal denk afhangen of ik een leuk lapje stof kan vinden want wat ik heb vind ik hier voor niets.

Over mij

Mijn foto
Rijsenhout, Nood-Holland, Netherlands